paper boats on solid surface

1, 2, 3 Start Calificare

Pregătisem acest articol înaintea meciului de joi, cel cu Macedonia de Nord, din preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Dar pentru că în cele 3 minute (fac aici referire la perioada dintre minutele 82 si 84) macedoneni ne-au trimis în afara locului de baraj am amânat publicarea.

Din Europa, pentru un loc la campionatul mondial de anul viitor avem 55 de echipe participante. Echipa noastră a fost încadrată în grupa J alături de alte 5 echipe naționale: Armenia, Germania, Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. Pentru calificare directă dupa faza grupelor este necesar ocuparea locului 1, in timp ce echipa care v-a ocupa locul 2 merge la baraj.

Pentru mine, la prima vedere calculele grupei sunt simple: Germania v-a ocupa locul 1, în timp ce echipa României se bate cu Islanda pentru ocuparea locului 2. Și totuși… înaintea celor 3 minute voiam să scriu despre un scenariu favorabil nouă: din greșeală, și vreau să pun accentul pe greșeală reușim să batem Germania într-unul dintre cele 2 meciuri directe (sau poate reușim 2 rezultate de egalitate cu ei); apoi, cu șansă să terminăm înaintea lor la golaveraj și să terminam pe locul 1 în grupă.

Când spun că putem câștiga la golaveraj ma bazez pe tinerii convocați, și care sigur vor să demonstreze iar pentru asta au nevoie să marcheze goluri.

Revenind la meciul cu Macedonia de Nord treaba s-a complicat după acele 3 minute, iar golaverajul nu mai este o variantă. Trebuie să batem Germania in cele 2 meciuri directe, dar putem? Până când campania de calificare este gata, să urmărim împreună parcursul României:

HAI ROMANIA!!!

[Update 6 Septembrie] Am făcut în tabelul de mai sus actualizarea rezultatelor echipei noastre după meciurile cu Islanda si Liechtenstein. Odată cu cele două victorii începem să sperăm la locul care ne duce la baraj. Dar să nu ne entuziasmăm încă, pentru că cele două victorii nu însemna nimic dacă nu punem lângă ele și victoria de miercuri seară.

[Update 11 Octombrie] Cu 3 puncte, și cu mari emoții am trecut peste meciurile cu Germania și Armenia. Dacă ne uităm la ce rezultate au avut celelalte echipe din grupă cu Germania, aș remarca că jocul echipei noastre a fost unul bun și am scăpat onorabil cu doar 3 goluri primite în dubla cu ei. În privința meciului de luni cu Armenia, doar norocul și câteva intervenții de mare portar ale lui Niță au facut să scapăm “basma curată”. Se vede barajul pentru cupa mondială din Qatar!

Să ne uităm la clasament:

Romania - Clasament grupa J calificare Qatar 2022

S-au jucat 8 dintre cele 10 meciuri pentru calificare.

Mai avem de jucat pe 11 noimebrie cu Islanda, si pe 14 noiembrie cu Liechenstein.

Ce urmeaza dupa cele 10 meciuri?

Cu siguranta, direct la campionatul mondial din Qatar nu ne vom califica (matematic este pierduta calificarea). In cel mai fericit caz, pentru echipa nationala a Romaniei urmeaza barajul pentru calificare.

La barajul pentru calificarea la cupa mondiala vor participa 12 echipe (2 care vin din Liga Natiunilor si 10 care dintre ocupantele locurilor 2 ale grupelor pentru calificarea la mondial), iar tragerea la sorti care va stabili grupele pentru baraj va avea loc pe data de 26 noiembrie. Astfel vom avea 3 grupe de cate 4 echipe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.