Debut de antrenori pe banca Romaniei

4 septembrie 2020, si este probabil pentru prima oara in istoria Romaniei cand nationala mare si nationala under-21 joaca in aceeasi zi. In plus pe bancile ambelor selectionate isi face debutul cate un antrenor, Mirel Radoi la nationala mare, si Adrian Mutu la nationala U21.

Nationala mica este prima care intra in scena si joaca preliminariile pentru calificarea la campionatul european de tineret. Adrian Mutu va conduce echipa in Finlanda, de la ora 19:00 (ora Romaniei). Success!!

Mirel Radoi isi face debutul intr-un meci oficial pe banca echipei mari o data cu inceperea Ligii Natiunilor. Astfel, nationala mare primeste incepand cu 21:45 vizita Irlandei de Nord pe National Arena. Cele doua meciuri se vor difuza in direct la Pro TV.

Sa fie oare un nou inceput pentru cele doua nationale ale Romaniei?!

Care este treaba cu Liga Natiunilor

Liga Natiunilor este o competitie inventata de UEFA anul trecut. La startul competiei pornesc 55 de reprezentante ale tarilor din Europa, grupate in 4 Ligi. Echipa noastra a fost repartizata in Liga B, alaturi de Austria, Norvegia si Irlanda de Nord.

Miza competitiei o reprezinta o sansa pentru calificarea la turneul final din 2022, unde speram sa ajunge dupa o perioada de 24 de ani.

Finlanda – Romania (1 – 3)

  • minutul 21: Darius Olaru deschide scorul pentru echipa noastra
  • minutul 24: Finlanda egaleaza prin Soisalo
  • minutul 45+1: este pauza in Finlanda
  • minutul 57: Romania inscrie prin Valentin Mihaila
  • minutul 84: Andrei Ciobanul mareste diferenta la 2 goluri. 3 – 1 pentru Romania
  • minutul 90+4: final de meci. Romania U21 se impune la Turku in Finlanda cu scorul de 3-1. Prima victorie a lui Adrian Mutu ca selectioner al nationalei U21.

La acest scor suntem la 3 puncte de Danemarca, liderul grupei si pastram sanse de calificare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *