numbers money calculating calculation

Se mai plătesc sau nu comisioanele de la Altex?

… probabil că da, sau probabil că nu. Nu am răspuns la întrebarea asta, dar și eu aș vrea să știu.

Programul de afiliere al celor de la Altex a fost închis, și despre asta am scris un update aici. Pe partea asta au procedat corect, anunțănd din timp închiderea programului. Ar fi fost o treaba să spună și ce se întâmplă cu comisioanele înregistrate și neachitate, să spună clar că vor fi plătite și data până la care se face plata.

Aparent nu vor fi plătite toate comisioanele înregistrate. Si nu este vorba despre comisioanele pe care Altex mi le datorează, situația mea este simplă: m-am înscris oarecum recent în programul lor, nu am depus foarte mult efort pentru promovarea produselor lor și abia dacă am înregistrat un comision de aproape 2 lei. Aici este vorba despre transparență, despre cum abordează ei partea asta a marketing-ului afiliat.

Din înțelegerea mea există două condiții ca să fii eligibil pentru plată:

  • să fii afiliat silver (cei care au înregistrat comisioane de cel puțin 100 de lei începând din ziua când au pornit “relația” cu Altex);
  • sa ai cel puțin 100 de lei în contul de afiliat.

Dacă ar fi să speculez, aș spune că afiliații care nu au ajuns niciodată să înregistreze comisioane în valoare de 100 lei au depus o munca în zadar. Iar cei care au depășit pragul și au devenit afiliați silver ar putea să primească rasplata pe munca depusă chiar dacă la momentul când Altex a închis programul de afiliere au mai puțin de 100 de lei in contul de afiliat.

În altă ordine de idei, din câte am înțeles nu este prima oară când Altex lasă afiliații cu “buza umflată”. Și după astfel de întâmplări cine credeți că are cel mai mult de suferit: Altex sau afiliații? Eu cred că imaginea marketing-ului afiliat din România care puțin câte puțin se îndreaptă către un colț de umbră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.